פסטת זוקיני עם בטטה, פטריות וקלאמרי

ארוחת ערב פליאו 🙂

בפליאו לא אוכלים דגנים, כלומר גם אין פסטה, זה לא אומרת שלא מנסים למצוא תחליפים 🙂

קניתי ברשת את הצעצעו הזה :

זה סוג של מכין פאסטה מירקות.

אומרת מראש, זה לא הכי נוח בעולם, אבל זה עושה את העבודה  🙂

פסטת זוקיני

הכנתי פסטה גם מבטטות (אבל הן היו ממש קטנות ובסוף פשוט גירדתי אותן בצורה גסה עם פומפיה)

כמות נדיבה של חמאה, קרישה וחופן פטריות (בעיקר בשביל הנפח).

מטגנים עד להזהבה ואז מוסיפים את הפסטה וממשיכים להקפיץ עד שזה טיפה מתרכך.

מוסיפים מלמעלה שמנת (אני הוספתי שתי קופסאות, אחת של 38% ואחת של 15% שכבר צריך היה לנצל ממזמן)

מבשלים עד להתרכחות, מטבלים במלח, פלפל, טיפה צ'ילי ואגוז מוסקט

כאשר זה כמעט מוכן מגרדים מלמעלה פרמזן ומסיפים את הקלמרי או השרימפס (מפשריים אותם מראש, אפשר בתוך מים, סוחטים, אפשר להוסיף קצת שום טחון)

מבשלים עוד דקה או שתיים, רק כדי שפירות הים יתחממו ויקבלו את הטעם (למרות הפיטוי, אסור לבשל יותר מכמה דקות אחרת הם מתיבשים הופכים גומי)

מוצאים לצלחת ונהנים 🙂


לא מאוד פוטוגני, אבל מאוד טעים 🙂

 

שבוע טוב,

יעל מיכאלי

אהבתם? תשתפו הלאה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *