הכל התחיל מהמתכון הזה – מרינדה סודית לחזה עוף על האש (כן, מתכון של אילה )
אני: אה! מרינדה! או! סודית! (כן, פחות או יותר בקולות אלו).
קניות , שחכתי לקנות בשר
קניות שבוע לאחר מכן, שחכתי לקנות חרדל
קניות… נמעס לי, באתי עם רשימה, קניתי את הכל, באתי הביתה, הכנתי את המרינדה,
שמתי בה את הבשר.
מרוצה מעצמי הלכתי לקרוא את המתכון עד הסוף כדי לראות כמה זמן השרייה זה צריך ו… חשכו עיני.
מתברר שקניתי חרדל דיז’ון גרגרים במקום חרדל רגיל, שמתי תימין ובזיליקום טרי במקום יבש ולקינוח, גם שחכתי מלח
נו, זה מה יש ואיתו ננצח
כן, כדי להוסיף חטא על פשע גם הכנתי את זה בתנור ולא במנגל (אני צריכה ללמוד איך מתפעלים את המפלצת הזו בחוץ, יום אחד, אולי).
לסיכום, יצא נהדר.
15 דקות בתנור (צד אחד 10 וצד שני 5).
העלים של הבזיליקום הפכו פריכים, התימין הוסיף טעם מצויין (ומעט לימוני – יש לי טימין לימוני בגינה).
יצא טעים, והרוטב הספיק גם כדי לטבל את האטריות.
יאמי.
Go Ayalla!
בתאבון!
נ.ב
ומעתיקה לכאן את רשימת החומרים למקרה שהאתר המקושר יירד יום אחד
By: אילה וייס-טרמבליי
מרינדה סודית לחזה עוף על האש מתכון המרינדה של בעלי לחזה עוף על האש הפכה אצלנו לקלאסיקה. מי שחושב שחזה עוף הוא בשר יבש, שינסה את המתכון הזה. הוא מעולה ישר מהגריל וטעים כל כך פרוס קר שלפעמים אנחנו מכינים כמות מראש לכל השבוע.
Ingredients
6 חצאים חזה עוף
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות תערובת עשבים יבשים
1 כפית מלח גס
1/2 כוס חרדל דיז'ון
Directions
בקערה גדולה שימו את הדבש והחרדל וערבבו היטב.
הוסיפו את שאר המרכיבים והמשיכו לערבב.
כשהמרינדה אחידה וקרמית טבלו את נתחי חזה העוף במרינדה והחזירו למקרר למשך כמה שעות. עדיף אפילו ללילה שלם.
את נתחי העוף ניתן לצלות בגריל (על האש) או בתנור.
כשנתחי העוף מוכנים, ערמו אותם על מגש יפה, והגישו