בנטו לארוחת העשר

אורן כבר ילד גדול, פחות מחודש מהיום הוא יחגוג גיל 4 והשנה הוא כבר הולך לגן מועצה. פועל יוצא מכך הוא שצריך לשלוח איתו ארוחת עשר לגן. עכשיו, אל תבינו אותי לא נכון, אני לא בן אדם שיש לו בעיה עם מה שהילד אוכל כל הזמן שהוא אוכל, העניין הוא שאורן לא אוכל. כך שכריכים בכלל לא עלו על הפרק, הוא פשוט לא יאכל אותם, מה גם, שאנחנו לא מחזיקים לחם בבית (אלא בעיקר פיתות, על זה אולי פוסט בהמשך…). בכל מקרה, בנטו – ארוחת עשר על העיקרון היפני של קצת מהכל, בתצוגה כמה שיותר מפתה. אני לא יודעת כמה מפתה יוצאות הארוחות שאני מכינה אבל בינתיים הוא אכן אוכל את הרוב 🙂

אז כמה מהארוחות שלו:

חתיכת פיתה בטוסט, פרח פיתה, פרוסת גבינה צהובה חתוכה לפרחים, פרוסות מלפפון (בלי צהובה כמובן), שתי כפות גבינה לבנה, עגבניות שרי, ענבים וכמה אצרולות.

פיתה שעברה טוסטר, כוכסי גבינה צהובה, כמה קרקרים, גבינה לבנה, קצת זיתים, עגבניות שרי, ענבים, אצרולות וגויבה תותית צהובה

ככה זה נראה סגור, הקופסאות נקנו במשביר. יש יתרון מאוד משמעותי לקופסאות האלו. הן שטוחות, כלומר האוכל לא "עף" בפנים. הן באות עם חלוקה פנימית והכי חשוב, המכסה נפתח מארבע כיוונים, כלומר גם ילד קטן יכול לפתוח בלי להפעיל יותר מדי כוח ובלי שזה יעוף לו מהיידים.

אז ממשיכים:

גבינה לבנה, כוכבי גבינה צהובה, פיתה טוסט, ביצה בצורת דג, עגבניות שרע, תירס גמדי, ענבים, אצרולה וגויבה תותית צהובה.

עבד פחות טוב, התירס והביצה חזרו כמו שהם.

ביצת אוטו (דווקר הפעם הוא אכל), גבינה צהובה בצורת פטריות, עגבניות שרי, הפיתה טוסט הקבועים וקצת פרי.

ניגירי עם סלמון, בקבוקון סויה קטן, עגבניות שרי, פרוסות מלפפון וגזר ותפוח חתוך.

תקריב על הבקבוקון סויה, תראו כמה שזה חמוד 🙂

פיתה טוסט (כן, הוא מקבל אותה כמעט כל יום אבל זה באמת טעים וזה רק רבע פיתה). פרוסת גבינה צהובה בצורת כוכבים שרי, קצת מלפפון, ביצה בלי צהוב, גבינה לבנה, חצי תפוח וחופן קורנפלקס.

חצי לחמניה (שחזרה כמו שהיא) , כף גבינה צהובה, ביצה בלי צהוב, פרוסות מלפפון, כוכבי גבינה צהובה, פרוסות גויבה רגילה, אצרולות ופנקיק קטן 🙂

גבינה לבנה, ביצה לבנה, מלפפון, פרוסות גזר, לבבות גבינה צהובה, פיתה טוסט, גויבה עם אצרולות ואננס מיובש 🙂

ובורקס (אורן: אמא, זה היה ממש ממש לא טעים. אני: אז לא אכלת? אורן: אכלתי, אבל זה היה ממש איכסה).

נ.ב

סוף סוף בריאה 🙂

(עדיין יש סחרחורות וכאבי ראש אבל זה ממש בקטנה לאומת מה שהיה)

סוף שבוע טוב לכולם!

אהבתם? תשתפו הלאה :)

פוסט בסימן בנטו (ניגירי) + מתכון אחד מוצלח במיוחד

על ארוחות הבוקר של אורן לגן אני אכתוב פשוט נפרד, אבל בינתיים:

אחת הקניות המוצלחות שלי השנה בהקשר הזה.

חמוד, פשוט ובאמת שימושי.

מאוד מאוד פשוט לשימוש, יש על הקופסה הדרכה מצויירת בשלושה שלבים (מספיק פשוט כדי שאורן יוכל להכין)

אני מוסיפה את רצועת האצה כדי שיהיה יותר נוח להחזיק.

טיעם לנשנוש, טעים לתת לילד לגן, ופשוט טעים.

ומתכונים:

א. תקנו אורז לסושי, אפשר להכין אורז רגיל אבל אורז לסושי באמת יותר דביק ומאוד טעים.

ב. לכוס אורז מוכנה אנחנו מוסיפים כף חומץ אורז וכף מירין

ג. מילוי : אני שמה לתוך כל צורה מפלסטיק רצועת אצה, אורז, מילוי ואז עוד אורז.

מילויי שטעמנו ועובד נהדר:

סלמון ואבוקדו

סלמון וגזר

סלמון וגבינת שמנת

(כן, סלמון עובד פחות או יותר בכל מצב)

שפרוטים מעושנים

כל נימה דברים עם גבינה צהובה (ואז לשים את הכדור אורז למיקרו לחצי דקה)

אבל הכי מוצלח (התגלה כשנגמר לנו הסלמון אבל עדיין נשאר חצי סיר אורז)

קוצצים אגוזים דק דק (לקחתי מתערובת הפיצוחים שהייתה בבית)

מתבלים במעט אבקת צ'ילי (או אבקת פלפל שטו)

שמים כמילוי כפית אגוזים עם כפית גבינת שמנת (אפשר גם סימפוניה)

טובלים בסויה ונהנים.

בתאבון!

 

נ.ב

דיווחים מהשטח. יום שני עם אנטיביוטיקה. בבוקר הרגשתי מצויין, עכשיו מרגישה שוב על הפנים. הצילו…

אהבתם? תשתפו הלאה :)

אני צריכה ללמוד לקרוא מתכונים עד הסוף (חזה עוף נהדר)

הכל התחיל מהמתכון הזה – מרינדה סודית לחזה עוף על האש (כן, מתכון של אילה  )

אני: אה! מרינדה! או! סודית! (כן, פחות או יותר בקולות אלו).

קניות , שחכתי לקנות בשר

קניות שבוע לאחר מכן, שחכתי לקנות חרדל

קניות… נמעס לי, באתי עם רשימה, קניתי את הכל, באתי הביתה, הכנתי את המרינדה,

שמתי בה את הבשר.

מרוצה מעצמי הלכתי לקרוא את המתכון עד הסוף כדי לראות כמה זמן השרייה זה צריך ו… חשכו עיני.

מתברר שקניתי חרדל דיז’ון גרגרים במקום חרדל רגיל, שמתי תימין ובזיליקום טרי במקום יבש ולקינוח, גם שחכתי מלח

נו, זה מה יש ואיתו ננצח

כן, כדי להוסיף חטא על פשע גם הכנתי את זה בתנור ולא במנגל (אני צריכה ללמוד איך מתפעלים את המפלצת הזו בחוץ, יום אחד, אולי).

לסיכום, יצא נהדר.

15 דקות בתנור (צד אחד 10 וצד שני 5).

העלים של הבזיליקום הפכו פריכים, התימין הוסיף טעם מצויין (ומעט לימוני – יש לי טימין לימוני בגינה).

יצא טעים, והרוטב הספיק גם כדי לטבל את האטריות.

יאמי.

Go Ayalla!

בתאבון!
נ.ב
ומעתיקה לכאן את רשימת החומרים למקרה שהאתר המקושר יירד יום אחד

By: אילה וייס-טרמבליי

מרינדה סודית לחזה עוף על האש מתכון המרינדה של בעלי לחזה עוף על האש הפכה אצלנו לקלאסיקה. מי שחושב שחזה עוף הוא בשר יבש, שינסה את המתכון הזה. הוא מעולה ישר מהגריל וטעים כל כך פרוס קר שלפעמים אנחנו מכינים כמות מראש לכל השבוע.

Ingredients
6 חצאים חזה עוף
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות תערובת עשבים יבשים
1 כפית מלח גס
1/2 כוס חרדל דיז'ון
Directions
בקערה גדולה שימו את הדבש והחרדל וערבבו היטב.
הוסיפו את שאר המרכיבים והמשיכו לערבב.
כשהמרינדה אחידה וקרמית טבלו את נתחי חזה העוף במרינדה והחזירו למקרר למשך כמה שעות. עדיף אפילו ללילה שלם.
את נתחי העוף ניתן לצלות בגריל (על האש) או בתנור.
כשנתחי העוף מוכנים, ערמו אותם על מגש יפה, והגישו

אהבתם? תשתפו הלאה :)

המבורגר תוצרת בית, איך גיליתי את רוטב ברביקיו ומה ספיר עושה?

עצלנות זה מתכון לדברים נפלאים, לפעמים.

תכננו לקנות פרגיות לסופ"ש אבל לא היה לי כוח לנסוע לסכנין, ובמקום זאת נכנסתי לצרכניה בישוב וקניתי בשר טחון.

את המתכון הזה ראיתי עוד לפני שהתפרסם, אילה היא אחת מהכותבות בחברה שלנו ועוד לפני שהעלתי אותו לאתר ידעתי שאני הולכת לנסות אותו,

אבל לא ידעתי מתי, אז כמו שאמרתי, עצלנות זה לא תמיד רע.

מהצרכניה התקשרתי הביתה וביקשתי מרונן שיקריא לי את רשימת החומרים. בשר, יש. בצל, יש. תבלינים, יש. רוטב ברביקיו… רגע.

אני מכירה את הרוטב, אפילו טעמתי אותו פעם, לפני כמה שנים, ולא אהבתי. באמת לקנות, באמת לשים אותו בבשר הטרי והיפה שקניתי?

ואז נזכרתי שאילה היא בלוגרית אוכל ותיקה, ולהבדל ממני יודעת לבשל ושאם היא כותבת רוטב ברביקיו, היא יודעת מה היא עושה.

אז קניתי.

***

הבשר עם התבלינים (והרוטב ברביקיו)

לשים (בעלי)

מניחים על המגש (בעלי)

מדגמנים קציצה (כן, שוב לא אני)

עורכים שולחן (את זה דווקא אני יודעת לעשות)

בזמן שרונן יצא להכין את ההמבורגרים על המנגל ניצלתי את הזמן וצילמתי את הקטנה:

רגע… איפה היא?

ספיר?

קוקו 🙂

ספיר: היי אמא! (או יותר לכיוון או! איו!)

והנה ההמבורגרים ירדו מהאש:


מסיבה לא ברורה הם הפכו לקציצות במהלך הצליה

אורן, לא לגעת במים של אמא!

אמא, חיבוק!

בסוף הכל הגיע לפתרונו בשלום.

אני לא יודעת מה יש ברטוב הזה אבל ההמבורגרים יצאו נהדרים. עם ריח מעושן ומתקתק וטעם שקשה לתאר. לחמניות חלה, מיונז, עגבניה חתוכה, מלפפון חמוץ ויומיים של כיף.

טעים.

ממליצה לנסות,

תודה אילה!

 

את המתכון המפורט והמצולם ניתן למצוא כאן: המבורגר ביתי מנצח

וליתר ביטחון, שלא יעלם יום אחד, אני מגבה לי אותו גם כאן:

קילו בשר בקר טחון טרי
שני בצלים קטנים טחונים במעבד מזון, מגוררים או קצוצים דק-דק
שליש כוס רוטב ברביקיו
תבלינים.- "תבלין לסטייק מונטריאול".
או חצי כפית אבקת שום, חצי כפית בצל יבש, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.

אם הבשר בכל זאת יצא מההקפאה או נראה לכם נזיל מדי, הוסיפו פנימה כשתי פרוסות לחם טחונות, הלחם לא ישנה את טעם הבשר ויציל את ההמבורגרים שלכם מהתפרקות מבישה על הגריל.
עם או בלי לחם, לושו היטב את כל החומרים בקערה גדולה עד לעיסה אחידה ומבריקה. לישה טובה של הבשר תדביק אותו יחדיו ותעזור לכם להפיק המבורגרים בעלי מראה חלק ואחיד. לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעה לפחות.

את הבלוגים של אילה ניתן למצוא כאן:

בישול איטי

בישול מהיר

ממליצה לחפש מתכונים נוספים שלה אצלנו באתרים ולקרוא את הבלגוים שלה, היא כותבת נהדר.

שבוע טוב וטעים לכולם

יעל

***
ועדכון מאילה:
טיפ של שף – בכדי שההמבורגרים לא יתנפחו לקציצות, עושים להם גומה קטנה באמצע לפני הצלייה.

אנסה בסבב הבא 🙂
תודה!

אהבתם? תשתפו הלאה :)

מרק כרובית כתום נהדר

המשך נסיונות עם מתכונים מהרשת 🙂

ללא ספק המרק כתום/כרובית הכי טעים שאכלתי.

קל להכנה והטעם נהדר.

המתיקות של הכרובית האפויה…

בקיצור, אני מביאה את המתכון, אם אתם אוהבים מרקים סמיכים אז ממליצה בחום

***

מקור המתכון:

http://pinterest.com/pin/112097478195289452/

כרגיל, פינטרסט שולט!!!

מצרפת את המתכון אחרי שני נסיונות ועם כמה שינויים ושיפורים משלי, בשביל המתכון המקורי תכנסו לקישור המצורף.

***

חומרים:

כרובית גדולה

3 בטטות גדולות חתוכות לקוביות

בצל אדום קצוץ גס

5-6 שיני שום

מים

הכנה:

מחממים את התנור ל 200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל ביס, מערבים אותם בקערה עם מעט שמן זית ושופכים לתבנית אפיה. אופים כחצי שעה או עד להשחמה (אבל לפני שזה נשרף).

במקביל, מתגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את קוביות הבטטה. מאדים מספר רגעים ואז מוסיפים את המים. אני מוסיפה את המים לפי העין, ככה שיכסו את המרכיבים ועוד אצבע או שתיים. ממליחים ב 3/4 כף מלח. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל על אש נמוכה עד להתרככות הבטטות.

טוחנים, מוסיפים את הכרובית האפויה וטוחנים שוב.

אני לא טוחנת לדייסה מלאה אלא משאירה פירורי כרובית בשביל המרקם.

אוכלים

לשדרוג המרק:

– אפשר להוסיף עדשים כתומות. הם צריכים אפס זמן בישול ומוסיפים נפח ועושר למרק.

– מושכים פרוסות לחמניה בחמאת שום (רוצים מתכון? ), מפזרים מלמעלה מעט גבינת פרמזן מגורדת ואופים 5 דקות בתנור. משתלב נהדר עם המרק.

בתאבון 🙂

אהבתם? תשתפו הלאה :)