חופן מרווה מיובשת + קמומיל + לוונדר (בשנה הבאה מקווה שגם הקמומיל והלוונדר יהיו מהגינה)
שקיות למילוי תה מאיביי (מכאן)
התערובת מוכנה למילוי:
קופסה לאחסון:
הספקת תה לשבועות הקרובים 🙂
חורף חם ונעים ל15כולם
יעל
חיים, עבודה ורצון ליצור
חופן מרווה מיובשת + קמומיל + לוונדר (בשנה הבאה מקווה שגם הקמומיל והלוונדר יהיו מהגינה)
שקיות למילוי תה מאיביי (מכאן)
התערובת מוכנה למילוי:
קופסה לאחסון:
הספקת תה לשבועות הקרובים 🙂
חורף חם ונעים ל15כולם
יעל
כבר המון המון זמן רציתי לנסות את זה 🙂
ניסינו שלושה רוטבים שונים:
– צ'ילי מתוק עם שום טיפונת דבש
– רוטב ברבקיו
– רוטב חרדל ומיפל
מבשלים את התירס עד שהוא מוכן או כמעט מוכן, מורחים אותו ברוטב ומניחים על המנגל:
צולים מכל הכיוונים בערך 10-15 דקות עד שהוא עשוי יפה. מומלץ למרוח שוב ברוטב במהלך בצלייה.
יוצא טעים ומטובל. משדרג את הטעם גם של התירס הבינוני והחסר טעם שיש לא פעם בסופר.
מכל הרטבים בסוף המשכנו רק עם הרוטב צ'ילי, לא הצלחנו לזהות או להחליט לגבי השאר אחרי הצלייה (מה גם, שבזמן המריחה החוזרת דיי איבדנו מי זה מי)
;
אפשרות נוספת , היא להכין את זה בתנור.
מורחים את התירס המבושל ברוטב, מכנסיים לתנור שחומם ל 220 מעלות. צולים 10-15 דקות , מוצאים, מורחים שוב, מסבבים את התירס, מורחים גם את הצד התחתון ומחזירים חזרה לתנור לעוד 10 -15 דקות.
יוצא מאוד מאוד טעים ולא צריך להפעיל בשביל זה מנגל (כלומר אני יכולה להכין גם לבד, לארוחת צהריים נגיד. לא אוהבת להילחם עם המנגל).
צילום לפני הצלייה השניה, בסופה מתקבל תירס זהוב וצלוי קלות. הוא נתקע בשיניים יותר מהתירס שנעשה על האש אבל מצד שני הוא גם פחות שרוף.
ממליצה לנסות. רוב התירס בשווקים הוא מאיכות בינונית ומטה (מה שנקרא תירס בהמות). מתכון כזה משדרג את הטעם ומצליח להפוך גם תירס בינוני לארוחת צהריים או ערב טעימה ומוצלחת (גם אם כזו שנתקעת בשיניים לכמה שעות )
שבוע טוב לכולם,
יעל מיכאלי
היה לי משעמם אחר צהריים אחד…
יש לנו המון צורות מסיליקון להכנת קרח שקניתי ליום הולדת של הגדול לפני שנה. באתי להקפיא מעדן גמדים בתוך כוסיות יין כדי להכין קרחונים לילידם ואז ראיתי את הצורות לקרח שנחו ליד הכוסיות במגירה ואלו התוצאות …
]
יוצא טעים וחמוד אבל בינינו, לא מאוד נוח לאכילה (לא שזה עצר את הילדים), אז חיפשתי משהו שניתן להכין באותו הצורה אבל שלא יימס וילכלך את הידיים כאשר אוכלים אותו, אז ניסיתי להכין ג'ילי רגיל ולצקת אותו פנימה.
יצא יותר מוצלח מהמצופה:
מאוד כיף לאכול את הג'לי במנות קטנות וחמודות כאלו. ממליצה לנסות.
את התבניות סיליקון הזמנתי מאיביי, אפשר למצוא אותן בסביבות עשרה ש"ח לתבנית , וכמובן, עם משלוח חינם 🙂
הנה חיפוש מוצלח בתור התחלה – תבניות קרח מסיליקון
וכמובן, אל תשכחו לעבור דרך הקשבק ebates שיתן לכם החזר גם על ebay.
שבוע טוב לכולם!
יעל מיכאלי
כמה פשוט ככה טעים, סליחה מראש על הצילומים הלא מאוד מושקעים, צולם תוך כדי הכנה ואכילת פסיפלורה 🙂
מוציאים את תוכן הפסיפלורה עם כפית לקערה קטנה.
מוסיפים מקלות גלידה (קונים בשקלים בודדים בכל חנות יצירה או ציוד לבית ספר)
מכניסים למקפיא לכמה שעות או ימים
מוציאים ונהנים 🙂
חמצמץ טעים ומוצלח. ממליצה לא להוסיף סוכר. אם אתם אוהבים פסיפלורה את תאהבו את הארטיקים המרעננים האלו.
קיץ נעים לכולם 🙂
יעל מיכאלי
מתכון של בת דודה של רונן שאומץ בחום ונוסה במגוון שילובים 🙂
רוצה להתחיל ולומר שהסיבה שהמתכון לא כולל חלב או תוספת סוכר היא כי הוא לא צריך אותם כאן, ולא כי אני מנסה להכין גלידה "נטולת חלב" או "דלת סוכר". זה המתכון והוא פשוט לא זקוק לתוספות של חלב או סוכר
מתכון לגלידת פירות:
מכניסים למעבד מזון תערובת שכוללת
75% בננות קפואות
25% כל פרי מוצלח אחר. תות שדה, תותי עץ, דובדבנים, קיווי, הכל הולך*
תמרים יבשים – תמר אחד על כל בננה שנכנסת (לא לשכוח להוציא את הגלעין).
וזהו.
מפעילים את מעבד המזון, עוזרים לו עם מרית אם יש צורך (לפעמים התערובת כל כך קפואה שהיא זזה כמו גוש ולוקח למעבד המזון זמן לעבד את כולה).
נותנים למעבד המזון לרוץ עד שמתקבלת תערובת משחתית ואחידה.
אוכלים ונהנים
*נראה לי עדיף לא להכניס פירות רוויים במים כמו אבטיח וכו, זה יתן תחושה של קרח בתערובות הסופית
וביצוע שלנו:
תותי עץ מהגינה
ומפעם אחרת, סגול – תותי עץ. ורוד – דובדבנים:
קל להכנה, מרענן ומאוד טעים,
מה שלא נאכל, בכיף ניתן לשמור בהקפאה.
חג שבועות שמח לכולם ובתאבון!