אחת הפשטדיות המוצלחות שיצא לי להכין. טעים, מפנק, יפה, גורף מחמאות. הפתיעה אותי כמה מוצלח זה יצא. ים של עבודה אבל לחלוטין שווה את זה 🙂
הפשטידה הזאת מסתובבת ברשת כבר זמן מה, ואני עושה לה עיניין כבר זמן מה, רק מה, הביקורות עליה דיי פושרות. הירקות יוצאים חצי חיים, הפשטידה עצמה חסרת טעם. מה גם, שכל הגזרים האלו… בקיצור, מצרפת את הגרסה שלי למתכון. באחריות, יוצא מעולה 🙂
מתכון לפשטידת גבינה מיוחדת שתיקח לכם לפחות שעתיים הכנה (וכנראה יותר)
ירקות
3 זוקיני
3 גזר
בטטה 1-2 תלוי בגודל
3 סלק
פורסים את הירקות עם קלפן תפוחי אדמה (אל תתפתו להשתמש במנדולינה, זה יצא עבה מדיי).
מסדרים את פרוסות הירקות על מגש (רצועה אחת ליד השנייה, כן כן) ואופים ב 180 מעלות עד שהם נראים חצי מוכנים וטעימים לנשנוש. לא לנשנש, באמת, לא ישאר לכם לאחר כך…
זוקיני, בטטה וגזר אחרי תנור וסלק לפני (אל תלבשו בגדים לבנים)
תערובת גבינות
חצי קילו גבינת שמנת (קונים במעדנייה במשקל) – כמה שיותר שמנה יהיה יותר טעים.
150 גרם גבינה בולגרית – כנ"ל, ממליצה על 24%
150 גרם פרמזן מגורד
150 -200 גרם מוצרלה (מגורדת או בחתיכות, אם תשתמשו בחתיכות קטנות יהיה לכם גושים נחמדים ונמתחים בפשטידה)
3 ביצים
קצת מלח, אורגנו, פלפל שחור, אגוז מוסקט – או כל תיבול אחר שאתם אוהבים.
בצק
לא חייבים. אנחנו השתמשנו כאן בבצק פריך מתוק, מוכן, וגם זה, רק כי זה הגיע בטעות בהזמנה מהסופר.
הבצק הפריך מעולה כאן והמתיקות שלו ממש תורמת, אבל בהחלט אפשר בלי. אם כן משתמשים בבצק, אל תשכחו לתת לו אפייה קטנה לפני.
הכנת המנה
מערבבים היטב את תערובת הגבינות ומסדרים אותה בתבנת. לוקחים רצועה אחת ומתחילים לגלגל אותה. מוסיפים עוד אחת. ועוד אחת ועוד… עד שמתקבל ורד חמוד. נועצים אותו בגבינה.
שלבי הגלגול, אם מסדרים את הרצועות אחת אחרי השנייה יותר קל לגלגל. הסלק מוסיף יופי של צבע וכדאי לשלב אותו בין לבין.
מכסים לאט לאט את כל הפשטידה
מורחים על הורדים מלמעלה טיפה של שמן זית ואופים ב 200 מעלות כ 45 דקות – אני ממליצה לאפות נמוך בתנור כדי שלא יישרף.
נותנים לזה להתקרר (או לא), אוכלים ונהנים 🙂
בתאבון.
ים של עבודה אבל הטעם נהדר והורדי ירקות יוצאים ממש ממש טעימים.
המשך שבוע טוב!
יעל