קלחי תירס על האש ובתנור

כבר המון המון זמן רציתי לנסות את זה 🙂

ניסינו שלושה רוטבים שונים:

– צ'ילי מתוק עם שום טיפונת דבש

– רוטב ברבקיו

– רוטב חרדל ומיפל

מבשלים את התירס עד שהוא מוכן או כמעט מוכן, מורחים אותו ברוטב ומניחים על המנגל:

צולים מכל הכיוונים בערך 10-15 דקות עד שהוא עשוי יפה. מומלץ למרוח שוב ברוטב במהלך בצלייה.

יוצא טעים ומטובל. משדרג את הטעם גם של התירס הבינוני והחסר טעם שיש לא פעם בסופר.

מכל הרטבים בסוף המשכנו רק עם הרוטב צ'ילי, לא הצלחנו לזהות או להחליט לגבי השאר אחרי הצלייה (מה גם, שבזמן המריחה החוזרת דיי איבדנו מי זה מי)

;

אפשרות נוספת , היא להכין את זה בתנור.

מורחים את התירס המבושל ברוטב, מכנסיים לתנור שחומם ל 220 מעלות. צולים 10-15 דקות , מוצאים, מורחים שוב, מסבבים את התירס, מורחים גם את הצד התחתון ומחזירים חזרה לתנור לעוד 10 -15 דקות.

יוצא מאוד מאוד טעים ולא צריך להפעיל בשביל זה מנגל (כלומר אני יכולה להכין גם לבד, לארוחת צהריים נגיד. לא אוהבת להילחם עם המנגל).

צילום לפני הצלייה השניה, בסופה מתקבל תירס זהוב וצלוי קלות. הוא נתקע בשיניים יותר מהתירס שנעשה על האש אבל מצד שני הוא גם פחות שרוף.

 

ממליצה לנסות. רוב התירס בשווקים הוא מאיכות בינונית ומטה (מה שנקרא תירס בהמות). מתכון כזה משדרג את הטעם ומצליח להפוך גם תירס בינוני לארוחת צהריים או ערב טעימה ומוצלחת (גם אם כזו שנתקעת בשיניים לכמה שעות )

שבוע טוב לכולם,

יעל מיכאלי

אהבתם? תשתפו הלאה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *