לא יאמן, אבל סוף סוף היה לי זמן לבשל.
אני אוהבת את המתכון הזה.
הוא קל הכנה, מהיר ויוצא עסיסי ומאוד מאוד טעים.
ההכנה היה בטכניקת האידוי.
ניתן להשתמש במאדה במבוק רגיל:
ניתן גם להתשמש במאדה יעודי, אם למישהו יש.
אנחנו התחלנו ממאדה במבוק אבל לפני שנה קיבלנו מההורים שלי מאדה רב קומתי יעודי. אין לי מושג איפה הם קנו או כמה זה עלה, אבל זה תענוג.
את מאדה הבמבוק, אני ממליצה לקנות בעדן מרקט – משמעותית יותר זול מהמקבילה ברוב הסופרים. בעדן הם מתיחסים לזה כאביזר שבשגרה ולא "גימיק". בעדן, סטימר ענק עולה סביב ה 50 שקל. (מול קרוב למאה בחלק מהסופרים). סביר שניתן למצוא בזול גם בחנויות של מוצרים מהמזרח.
***
אנחנו אוהבים מתכוני אידוי. קצת קשה למצוא אותם בעברית,
אבל גם כאשר אנחנו לא מכינים משהו לעצמנו, אידוי זו דרך טובה מאוד להכין אוכל לאורן.
מאדים ירקות ופירות, טוחנים ומקבלים רסק גרבר טעים תוצרת בית, שניתן לשמור במשך שבועות במקפיא.
***
אז, למתכון עצמו:
לחמניות באו מאודות
לחמניות באו הן לחמניות שמרים שממלאים במגוון דברים ואז מאדים.
אני חיפשתי את המתכון לאחר שבאחת האנימות שראיתי לפני כשנה, הדמות הראשית הכינה שוב ושוב לחמניות מאודות שכל הדמויות התלהבו מהן. זה סיקרן אותי, והלכתי לחפש.
אני מצרפת 3 מתכוני בצק, אחד (מומלץ) שדורש שעתיים של התפחה ושניים מהירים (שעובדים גם כן).
בצק שמרים המתאים לאידוי
באדיבות רות סירקיס "המטבח הסיני"
חומרים:
1 כפית שמרים
1 כף מים פושרים
1 כף סוכר
3/4 כוס מים פושרים
3 כוסות קמח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמרים והסוכר עם כף מים ומניחים ל – 3 דקות, עד שהתערובת יוצרת בועות ונפחה מוכפל. בינתיים שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה. כשהשמרים תססו יוצקים אותם, יחד עם שאר המים הפשרים, לתוך הגומה. בוחשים בכף עץ כדי לערבב את הנוזלים והקמח. אחרכך לשים בידיים עד להיווצרות בצק. לשים 3-4 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש. אם הבצק רטוב מדי מקמחים אותו קלות בעת הלישה, אך רצוי שלא להרבות בקמח כדי שהבצק לא יהיה קשה מדי.
2. מניחים את הבצק להתפחה ומכסים אותו במגבת מטבח או ביריעת פלסטיק. מדך התפיחה שעה וחצי עד שעתיים, או עד שנפח הבצק מוכפל. לשים אותו לישה נוספת עד שהוא שוב גמיש וחלק.
הערה – אפשר לשמור את הבצק עטוף היריעת פלסטיק במקרר אך לא יותר מיומיים. יש ללוש מחדש לפני השימוש.
מתכונים לבצק שמרים לאידוי בעלי זמן הטפחה קצר יותר:
הם עובדים, אבל לפי דעתי יוצאים מעט כבדים יותר.
בצק 1 :
1/2 ק"ג קמח חיטה לבן בהיר
1 כף מלאה של שמרים יבשים
375 מ"ל מים פושרים
1 כף שטוחה של אבקת אפיה
1/2 כף סוכר
ממסים את השמרים והסוכר במיים הפושרים ומערבבים את הקמח ואבקת האפיה. לשים עד שהבצק אחיד וחלק ומניחים בצד לחצי שעה. כמויות השמרים ואבקת האפיה הגדולות יגרמו לבצק לתפוח בזריזות והחלטיות יחסית לבצקים אחרים.
בצק 2:
המרכיבים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
15 גרם שמרים יבשים
3 כוסות מים
1/2 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
לשים את המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. שומרים מכוסה במקום חם ונותנים לתפוח במשך 20 דקות.
מילוי עוף גזר וקישואים לבאו
באדיבות השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח, "באו".
קשה לתאר כמה שזה טעים. האידוי שומר את כל הטעמים בפנים ומתקלת תערובת עסיסית וטעימה (ואני בכלל לא חסידה גדולה של קישואים, אבל כאן יוצר משהו ברמה אחרת לחלוטין).
המרכיבים:
1 ק"ג עוף טחון
2 שיני שום
6 יחידות בצל קצוץ
2 קישואים בינוניים מגורדים
2 גזרים בינוניים מגורדים
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן שומשום
1/4 כוס סויה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים וממלאים את הבאו (אין צורך לבשל או לטגן לפני)
15 דקות אידוי.
אם נשאר עודף של בשר ניתן ליצור ממנו קציצות ולאדות אותן כמו שהן.
אני מכינה בדרך כלל חצי קילו עוף על 250 גרם קמח לבצק.
***
ולתמונות:
הבצק המוכן
השתמשתי כאן בבצק מהיר מספר 1.
והתערובת בשר ירקות המוכנה
שמתי הפעם מעט פחות סויה כדי שגם אורן יוכל לאכול איתנו (הוא דיי אהב, אבל יותר את הקציצות ופחות את הבאו. הבצק היה קצת קשה בשבילו – ושוב, מליצה אם הבצק עם הזמן התפיחה הארוך יותר, הלחמניות יותות יותר קלות ויותר לבנות, לפי דעתי).
מגשי המאדה (הסטימר) מכוסים בעלי כרוב כדי למנוע הדבקה של הבאו אל המאדה.
והבאו מחכים לאידוי.
יוצרים עיגולי בצק, מרדדים היטב, ממלאים, מקפלים את הפינות מסביב וסוגרים מלמעלה למאין "פרח".
והנה זה נכנס לאידוי
הקומה השלישית זה הקציצות בלבד שלא הספיק להם הבצק.
הסטימר מועמד על סיר של מים רותחים. אם משתמשים בסטימר במבוק אז יותר נוח להעמיד אותו מעל ווק גדול.
כדי למנוע אבנית בתוך הווק/הסיר אני מוסיפה למים מלח לימון (המים מתאדים במהלך האידוי ואבנית זו בעיה ממשית).
והנה זה מוכן. 15 דקות. עם החלפה בן הקומות מפעם לפעם.
תאבון!
***
נ.ב
במציאות, ב The Story of Saiunkoku המאכל שהדמות הראשית מכינה הוא ככל הנראה:
Sweet Red Bean Balls
אני חושבת שהם עדיין צריכים להיות מאודים אבל המתכון שישנו ברשת הוא המתכון הבא:
Sweet Red Bean Balls
Ingredients:
• 2 cups of all purpose unbleached flour
• ¼ cup of rice flour (mochiko) • 2 teaspoons of baking powder
• 2 teaspoons of dry yeast (instant or rapid-rise yeast)
• 1 tablespoon of white granulated sugar
• 1/3 cup (or more) of warm (but not hot) water
• 3/4 cup sweetened red beans (azuki/adzuki) or sweet red bean paste (koshian)
Optional Ingredients:
• Powdered Sugar
• 1 tablespoon (or more) of fresh ground ginger
Directions:
1. Preheat oven to 350°.
2. Blend the flour, rice flour, baking powder, yeast, granulated sugar and sweet red beans all together in a food processor until you have a uniform, crumbly mixture. If you opt to use ginger, also mix it in during this stage.
3. Gradually add in water to the mixture while slowly stirring. Continue to do so until the mixture is no longer crumbly, but has become dough. Start with a 1/3 cup of water and add more if needed. Be careful not to add too much water, or the dough will be runny.
4. Once the dough is uniform, roll it out and divide equally into about 10 or 12 squares. Then roll each of the square sections up into its own ball like shape.
5. Evenly space the balls onto a cookie sheet and bake in the oven for approximately 30 minutes, or until the balls are golden.
6. Remove from the oven, and allow the balls to cool for at least 10 minutes before serving. Be careful not to burn yourself. For one last finishing touch, you can opt to sprinkle them lightly with sifted powdered sugar before serving.
אנחנו משוגעים על באו, אבל אנחנו משתמשים ביחסים קצת אחרים, בשמרים טריים ובמילויים מושחתים כמו מרציפן 🙂
ניסינו למלא פעם בשעועית אדוקי. היה מוזר. היה ביס שוקולדי וביס שעועיתי משהו 🙂