המבורגר תוצרת בית, איך גיליתי את רוטב ברביקיו ומה ספיר עושה?

עצלנות זה מתכון לדברים נפלאים, לפעמים.

תכננו לקנות פרגיות לסופ"ש אבל לא היה לי כוח לנסוע לסכנין, ובמקום זאת נכנסתי לצרכניה בישוב וקניתי בשר טחון.

את המתכון הזה ראיתי עוד לפני שהתפרסם, אילה היא אחת מהכותבות בחברה שלנו ועוד לפני שהעלתי אותו לאתר ידעתי שאני הולכת לנסות אותו,

אבל לא ידעתי מתי, אז כמו שאמרתי, עצלנות זה לא תמיד רע.

מהצרכניה התקשרתי הביתה וביקשתי מרונן שיקריא לי את רשימת החומרים. בשר, יש. בצל, יש. תבלינים, יש. רוטב ברביקיו… רגע.

אני מכירה את הרוטב, אפילו טעמתי אותו פעם, לפני כמה שנים, ולא אהבתי. באמת לקנות, באמת לשים אותו בבשר הטרי והיפה שקניתי?

ואז נזכרתי שאילה היא בלוגרית אוכל ותיקה, ולהבדל ממני יודעת לבשל ושאם היא כותבת רוטב ברביקיו, היא יודעת מה היא עושה.

אז קניתי.

***

הבשר עם התבלינים (והרוטב ברביקיו)

לשים (בעלי)

מניחים על המגש (בעלי)

מדגמנים קציצה (כן, שוב לא אני)

עורכים שולחן (את זה דווקא אני יודעת לעשות)

בזמן שרונן יצא להכין את ההמבורגרים על המנגל ניצלתי את הזמן וצילמתי את הקטנה:

רגע… איפה היא?

ספיר?

קוקו 🙂

ספיר: היי אמא! (או יותר לכיוון או! איו!)

והנה ההמבורגרים ירדו מהאש:


מסיבה לא ברורה הם הפכו לקציצות במהלך הצליה

אורן, לא לגעת במים של אמא!

אמא, חיבוק!

בסוף הכל הגיע לפתרונו בשלום.

אני לא יודעת מה יש ברטוב הזה אבל ההמבורגרים יצאו נהדרים. עם ריח מעושן ומתקתק וטעם שקשה לתאר. לחמניות חלה, מיונז, עגבניה חתוכה, מלפפון חמוץ ויומיים של כיף.

טעים.

ממליצה לנסות,

תודה אילה!

 

את המתכון המפורט והמצולם ניתן למצוא כאן: המבורגר ביתי מנצח

וליתר ביטחון, שלא יעלם יום אחד, אני מגבה לי אותו גם כאן:

קילו בשר בקר טחון טרי
שני בצלים קטנים טחונים במעבד מזון, מגוררים או קצוצים דק-דק
שליש כוס רוטב ברביקיו
תבלינים.- "תבלין לסטייק מונטריאול".
או חצי כפית אבקת שום, חצי כפית בצל יבש, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.

אם הבשר בכל זאת יצא מההקפאה או נראה לכם נזיל מדי, הוסיפו פנימה כשתי פרוסות לחם טחונות, הלחם לא ישנה את טעם הבשר ויציל את ההמבורגרים שלכם מהתפרקות מבישה על הגריל.
עם או בלי לחם, לושו היטב את כל החומרים בקערה גדולה עד לעיסה אחידה ומבריקה. לישה טובה של הבשר תדביק אותו יחדיו ותעזור לכם להפיק המבורגרים בעלי מראה חלק ואחיד. לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעה לפחות.

את הבלוגים של אילה ניתן למצוא כאן:

בישול איטי

בישול מהיר

ממליצה לחפש מתכונים נוספים שלה אצלנו באתרים ולקרוא את הבלגוים שלה, היא כותבת נהדר.

שבוע טוב וטעים לכולם

יעל

***
ועדכון מאילה:
טיפ של שף – בכדי שההמבורגרים לא יתנפחו לקציצות, עושים להם גומה קטנה באמצע לפני הצלייה.

אנסה בסבב הבא 🙂
תודה!

אהבתם? תשתפו הלאה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *