גרומיצ`מה

גרומיצ'מה (Eugenia Brasiliensis)

הידועה גם כ: grumichama, Brazilian cherry, Eugenia dombeyi

היא עץ נמוך שמקורו בברזיל. בעל לבלוב אדום מקסים ופריחה לבנה וריחנית.

תוך 30 יום הפרי מוכן לקטיף ולפי העדויות ברשת אמור להיות בטעם דובדבן (או אולי כמו פיטנגו בלי טעם הלוואי).

את העץ שלנו רכשנו לפני כשנתיים, עם אזהרה חמורה על כך שהוא רגיש לגיר, לקור, לשמש ולכך שמסתכלים עליו יותר מדי.

במשך יותר משנה הוא גודל בעציץ בפטיו מוצל ובאמת היה נראה כמו עץ מסכן שסובל מכל רוח חולפת.

ואז אמרו לי שהוא לא כזה.

שהעץ גודל היטב בשמש מלאה, שאת הרגישות לגיר ניתן לפתור עלידי השלמת ברזל ושהוא בכלל לא רגיש לקור (מסתדר עד  -3.33º C ).

אז לקחנו את העץ המסכן שלנו ושתלנו אותו באדמה.

או לפחות רצינו לשתול, כי כאשר התחלנו לחפור שתברר שהענין לא יהיה כל כך פשוט.

מבתרר שהקבלן בניה השאיר לנו "מתנות" קבורות מתחת לפני השטח.

אבנים, מסמרים, ברזלים, ניילונים… מיני מיזבלה הייתה לנו שם

ניקינו, פינינו, שתלנו.

ככה העץ שלנו נראה באביב הראשון לאחר השתילה:

כל הלבלובים שיצאו לו היו מעוותים. התקשרתי למשתלה שממנו קנינו אותו (וולך) ואמרו לי שזה מה שקורה לעלים של גרומיצ'מה בשמש מלאה. חששתי ברצינות שעשינו טעות אבל העץ כבר היה באדמה וחוץ מכך שלבלב מעוות היה נראה דיי מרוצה. ואז הגיע האביב הנוכחי:

לבלוב ישר ומקסים (למרות שאת האמת, יתכן שהפעם הוא לא מעוות כי התרחש לפני ימי השמש הרציניים)

וזה:

תחילה של פריחה

GO !

אהבתם? תשתפו הלאה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *