רשומה שאני כותבת כבר יותר משבוע, סוף סוך היה לי זמן לסיים אותה ולמצוא את המתכון של העוגיות.
***
הדרכה לתפירת דגלים משעוונית
לוקחים מלבן ברוחב ובגובה הדגל הרצוי. מקפלים לשניים וגוזרים מפינה לפינה.
מתקבל משולש שווה צלעות – זו תהיה הגזרה שלנו.
לוקחים בעל מתוק, משיבים אותו עם שעוונית, גזרה ועט ונותנים לו להעתיק את הגזרה עד שנגמר לו העט, השעוונית או הכוח. שולחים את הבעל לנוח אחרי העבודה הקשה ויושבים לחתוך את כל הדגלים משעוונית. ממשיכים עד שנגמרים המספריים, השעוונית או היד.
יושבים לתפור.
מניחים משולש של דגל על משולש. שמאל על שמאל ותופרים מפינת הבסיס, לקודקוד, לפינת הבסיס השני.
גוזרים את שני השוקיים הארוכים עם מספרי זיגזג.
ממשיכים עד שנגמר החוט במכונה, הכוח, או הדגלים.
מכינים סרט אלכסון. (תודה יאמה!)
מכינים עוד סרט אלכסון.
חושבים על זה קצת ומכינים רצועה אחת ארוכה של בד ואז הופכים אותה לכמה מטרים של סרט אלכסון.
יושבים ותופרים את הדגלים אל תוך הסרט אלכסון.
הולכים, מעירים את הבעל ומתלהבים מהתוצאות.
***
מתכון לסלט גרזן מפירות
סלט פירות גרזן = כל מה שיש במקרר + קובו + קרמבולה + פקאן מסוכר.
חשוב – כאשר בוחרים קרמבולה,
1. לבחור עם האף. אם אתם לא מריחים ריח מתוק מהקרמבולה, או לפחות ריח נחמד כלשהו אז סביר שיהיה לה טעם של מלפפון, אם בכלל.
2. להוריד את הפינות הירקרקות של הצלעות של הקרמבולה. הן אמורות להיות מרות.
חשוב כאשר בוחרים קובו – להשאיר משהו לאורחים.
***
מתכון לעוגיות בריאות
חמש דקות עבודה ומתקבלות עוגיות מאוד מאוד טעימות ובריאות.
מתכון:
3 כוסות של פירות יבשים
7 כפות קמח
5 כפות סוכר
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
לערבב היטב
לשטח דק דק בתבנית אפיה
200 מעלות, 10 דקות
לחתוך ישר אחרי שמוציאים מהתנור.
תענוג, ומכיוון שניתן לגוון עם הפירות היבשים יוצא טעים ומפתיע כל פעם מחדש.
הפעם הכנו עם – תפוח מיובש, חמוציות ותערובת אנגלית (קליפות הדר במגוון צבעים)
מיותר לציין שבעלי הוא שמכין אותן, נכון?
מוכשר שלי
****
מסיבת יום הולדת של הקטן
ההכנות:
אורן עזר ועשה בדיקת איכות לסלט הפירות.
כרמל (הבן דוד של אורן) עזר ועשה "אגו!"
המתנות:
איזה גיל כיפי. רוב המתנות יותר גדולות ממנו 🙂
המממ… מעניין מה יש שם.
אנשים, שכחתם שהילד פשוש?
לא נורא, יהיה לשנה הבאה 🙂
אפילו זאתי החתולה בא להתעניין.
תודה לכל מי שבא,
היה שמח